HOT! De keratine wimperlift

Wimpers zijn al jarenlang één van de onderdelen van ons uiterlijk waar we ons erg mee bezig houden. Lange wimpers worden nou eenmaal gezien als een positieve eigenschap van het uiterlijk. Het geeft de ogen een vol en verleidelijk effect.. en dat is precies de reden dat de wereld van beauty producten continu adverteert met mooie lange wimpers. Mascara’s, wimperkrullers, serums.. de schappen liggen er vol mee. Het is niet gek dat de beauty industrie hier op inspeelt, want er zijn (helaas) maar weinig mensen die worden geboren met die verleidelijk lange wimpers. Om die reden blijven er continu nieuwe ‘opties’ op de markt verschijnen. Nu is er dus ook de keratin lash lifteen behandeling voor de wimpers, met het doel om de wimpers langer te laten lijken door ze omhoog te krullen. Meer weten? Lees hier alles over deze behandeling.

Een beauty behandeling voor wimpers.. het klinkt misschien een beetje gek.. maar is het echt gekker dan het opdoen van nepwimpers voor ieder feestje? Of het continu zoeken naar de perfecte mascara? Of jezelf pijnigen met een wimperkruller? In mijn ogen niet. Ik ben zelfs blij dat er nu eindelijk een goede methode is om de illusie van lange, krullende wimpers te creëren. Ja.. illusie, want van deze behandeling worden de wimpers niet echt langer. Ondanks dit feit.. is het zeker het lezen waard.

wimp

De keratin lash lift is simpel gezegd een permanentje voor jouw wimpers. De behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerd schoonheidsspecialiste. De behandeling duurt zo’n 45 minuten, maar het effect is het meer dan waard. Tijdens de behandeling ga je lekker achterover liggen en sluit je de ogen. Bovenop je ooglid wordt een rond, zacht staafje geplaatst. De wimpers worden hier overheen gebogen. Vervolgens wordt er een keratine behandeling over de wimpers heen gesmeerd. Hierdoor blijven de wimpers om het staafje heen gebogen. Dit middeltje moet zo’n 10 minuten intrekken. Vervolgens wordt er na de keratine behandeling nog een serum op de wimpers gesmeerd. Dit serum zorgt ervoor dat de keratine behandeling goed wordt opgenomen in de wimpers. Het effect van de behandeling duurt zo’n 8 tot 12 weken.

Maar.. wat is Keratine? Keratine is een eiwit dat voorkomt in de buitenlaag van de huid, de epidermis. De buitenste cellaag van onze huid bevat keratine, hierdoor is de huid stug en waterafstotend. Ook onze haren bevatten keratine. Ons haar bestaat namelijk voor 95% uit deze stof. Dit geldt dus ook voor de wimpers. Keratine heeft een beschermende en herstellende werking, maar neemt op den duur vanzelf af. Keratine bevattende producten kunnen dit verlies weer aanvullen.

Dit wimper permanentje is niet alleen heel erg handig, maar ook nog eens erg goed voor de wimpers. Ook deze haren hebben af en toe een boost nodig. De behandeling is 100% veilig voor de wimpers.

Helaas kan niet iedereen profiteren van deze behandeling. De behandeling is namelijk niet geschikt bij mensen met:

 • extreem korte of extreem fijne wimpers.
 • een infectie aan de Zeis klieren.
 • wimperuitval door alopecia of chemotherapie.
 • veel last van haaruitval.
 • zwangerschap of het geven van borstvoeding.
 • een conjunctivitis.
 • trichotillomanie.

wi

Belangrijk om te weten is de nazorg de eerste 24 uur:

 • de wimpers mogen niet nat worden.
 • gebruik geen waterproof mascara.
 • probeer niet op de ogen te slapen.
 • reinig de ogen niet poetsend of wrijvend.

De prijs voor de behandeling ligt tussen de €35 en €45. Er zijn al een grote hoeveelheid beautysalons in Nederland die deze behandeling uitvoeren. Onder de termen “eyelash lift” en “lash lifting” of gewoon “wimperlifting” kan je de salons makkelijk vinden. Op de sites van deze salons staan veel afbeeldingen met de resultaten.. en ik geef toe.. ik ben echt onder de indruk. Ik ben erg geïnteresseerd om deze behandeling zelf ook eens uit te proberen. Wanneer ik dit doe, zijn jullie uiteraard de eersten die het horen.

Is dit net even een te grote stap voor jou? Probeer dan eens wat arganolie op de wimpers te smeren voor het slapen gaan. Mijn persoonlijke beauty ritueel. 😉

Wat vinden jullie van deze behandeling? En hebben jullie zelf nog goede tips?

X – Dani

wink

De before- en after foto’s zijn afkomstig van de websites van verschillende beautysalons die deze behandeling uitvoeren. De rest van de afbeeldingen zijn niet van mij, maar afkomstig van Google afbeeldingen. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s