De Blowtox behandeling

Een Blowtox behandeling.. wat is dat? Dat was ook mijn eerste reactie en het antwoord zal je zeker verbazen. De laatste trend in de cosmetische behandelingen met Botox is de Blowtox behandeling. Dit is een combinatie van Botox injecties in de hoofdhuid, waarna vervolgens het kapsel in een mooi model wordt geföhnd (blow dry). Deze cosmetische behandeling schijnt DE oplossing te zijn voor het behouden van een fris en mooi kapsel, omdat de zweetproductie verminderd wordt. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

De Blowtox behandeling is een cosmetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van Botox. Maar, wat is Botox nou eigenlijk? Botox oftewel Botulinetoxine is een neurotoxisch gif, dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt geproduceerd. Daarnaast zijn er nog drie andere bacteriën die botulinetoxine kunnen produceren, namelijk: C. butyricum, C. barati en C. argentinense. Botulinetoxine is een eiwit dat op de zenuwcellen inwerkt. Naast de bekende cosmetische behandeling, Botox tegen rimpels, wordt Botox ook als geneesmiddel gebruikt bij aandoeningen met verhoogde spierspanning en onwillekeurige spieractiviteit, zoals spasticiteit.

Syringes.

Bij toeval werd in 1987 ontdekt dat Botulinetoxine een effectief middel is tegen rimpels. Een lage concentratie Botulinetoxine kan de signaaloverdracht van de aansturende zenuw naar de spier tijdelijk stilleggen, hiermee kan je spierspanning tegengaan en zo de rimpels ‘verzachten’. Het verlamt eigenlijk de aangezichtsspieren, maar wel tijdelijk, namelijk zo’n 3 à 4 maanden. Een Botox behandeling heeft bijna geen complicaties, wel is het mogelijk om een overgevoeligheidsreactie te krijgen. De meest bekende bijwerkingen na een behandeling zijn: ptosis (hangend ooglid), hoofdpijn, longontsteking en misselijkheid. De gevaarlijkste complicatie is het ontstaan van een ontsteking op de plaats van injectie.

ptosis

Een medische toepassing van Botulinetoxine is het behandelen van hyperhidrose. Hyperhidrose is overmatig zweten onder de oksel. Behandeling met Botulinetoxine blokkeert de release van de neurotransmitter genaamd Acetylcholine. Acetylcholine komt normaliter vrij uit zenuwcellen als het lichaam een signaal geeft, namelijk: “de lichaamstemperatuur is te hoog”, vervolgens gaat er dan een signaal naar de zweetklieren om meer zweet te produceren. Zweet kan het lichaam afkoelen. Na injecties met Botulinetoxine wordt er dus geen Acetylcholine meer vrijgegeven en kan dit signaal dus niet bij de zweetklieren aankomen, dus is er geen extra zweetproductie. Dit principe wordt niet alleen onder de oksels toegepast, maar ook bij de voeten en tegenwoordig dus ook op de hoofdhuid.

blow-drying
Talgproductie (zweet) op de hoofdhuid zorgt ervoor dat het haar vet wordt en er onfris uitziet. Botulinetoxine injecties in de hoofdhuid voorkomen deze zweetproductie, op dezelfde manier als hierboven beschreven. Bij deze behandeling gelden dezelfde complicaties en bijwerkingen als bij een ‘normale’ Botox behandeling. De behandeling werkt zo’n 6 à 8 maanden en moet dus twee keer peer jaar plaatsvinden voor het beste resultaat.

Ik was erg nieuwsgierig naar de prijs en zag dat de kosten gemiddeld 700 dollar zijn, dat is omgerekend €587 per behandeling. Om één jaar met een frisse coup rond te lopen betaal je dus €1174. Ik vind het belachelijk. Voor een goede shampoo tegen vet haar betaal je gemiddeld €8. Laten we zeggen dat je iedere week een nieuwe fles koopt, dus 52×8, dan ben je €416 per jaar kwijt. Dat is nog ruim, want je hebt echt niet iedere week een nieuwe fles shampoo nodig. Mocht je daarnaast nog gebruik willen maken van droogshampoo, gemiddeld €4, dan ben je daar per jaar nog zo’n €96 aan kwijt. Berekend op basis van twee flessen droogshampoo per maand. Dan zou je altijd een fris kapsel hebben en ben je €512 kwijt. Hieronder heb ik een aantal afbeeldingen geplaatst van mijn favoriete shampoo en droogshampoos, gewoon te krijgen bij de Kruidvat/Etos.

Natuurlijk begrijp ik de frustratie van vette haren heel goed, gelukkig zijn er genoeg andere betaalbare oplossingen. Lees eens mijn artikel over het gebruik van talkpoeder, een snelle en makkelijke oplossing voor vet haar!

Ik ben benieuwd naar jullie mening over deze nieuwe trend!

X – Dani

De afbeeldingen die ik heb gebruikt in dit artikel zijn niet van mij. De bron is Google. Credits unknown. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s