Review: Ecodenta tandpasta

De werking van geactiveerde houtskool vind ik enorm fascinerend. Het internet staat bomvol met positieve reviews over dit natuurlijke stofje. Het wordt verwerkt in reinigingsproducten voor het gezicht, maskertjes om de poriën schoon te maken en tandpasta’s om de tanden witter te maken. Dit laatste product stond bovenaan mijn lijstje van producten waar ik enorm nieuwsgierig naar was. Van de vele merken die tandpasta’s gebaseerd op activated charcoal verkopen heb ik gekozen voor Ecodenta, te vinden bij Holland&Barrett. Lees snel meer over mijn ervaring met dit product.

De eerste keer dat ik iets las over tandpasta waar geactiveerde houtskool in wordt verwerkt wist ik meteen dat ik dit zo snel mogelijk wilde proberen. Ik kwam een reclame tegen op Instagram over de activated charcoal teeth whitener van het merk CHARCOCO Cosmetics. Mijn ontevredenheid over de kleur van mijn tanden was de laatste tijd toegenomen, dus deze reclame kwam als geroepen (soms is het net alsof ze je gedachten kunnen lezen). Ik was benieuwd naar de kosten voor dit product, en zoals verwacht, was de prijs schrikbarend. Ik begon het internet af te zoeken naar alternatieven en kwam zo terecht bij de black whitening toothpaste van Ecodenta. Dit product is te koop bij Holland&Barrett, één van mijn favoriete winkels, dus ben ik diezelfde dag nog deze tandpasta gaan halen. De prijs was aantrekkelijk, namelijk €4,49 voor 100 mL. De verkoopster waarschuwde mij nog voor het monsterlijke kleurtje, de tandpasta is namelijk echt pikzwart. Monsterlijk.. dat was het zeker!

IMG_5072

Volgens Ecodenta bevat de tandpasta zwarte houtskool en Teavigo. Teavigo is de werkzame stof van groene thee en vernietigd bacteriën. Het merk belooft dat de tandpasta effectief tandplak verwijdert, het een sterk blekend effect heeft en een heerlijk fris gevoel geeft.

Dat zijn een aantal veelbelovende beloftes.. ik ben benieuwd.

Na het product twee weken te hebben gebruikt kan ik geen ander woord bedenken dan: “teleurstellend”. Het zogenaamde sterk blekende effect was niks van te zien, wat voor mij de grootste teleurstelling was. Ik had zelfs het gevoel dat, na anderhalve week, mijn tanden minder wit waren dan voorheen. Het enige positieve effect van deze tandpasta was dat mijn tanden heel glad & fris aanvoelden na het poetsen. Over het effectief verwijderen van tandplak kan ik helaas geen uitspraak doen, al gaf het gladde gevoel van mijn tanden wel het idee dat deze tandpasta wat dat betreft goede resultaten kan hebben.

Conclusie: Helaas zijn mijn tanden er niet witter op geworden en wilde ik snel switchen naar mijn oude, vertrouwde tandpasta van Prodent. De tandpasta zorgde wel voor een fris en schoon gevoel in mijn mond en mijn tanden werden heel glad. Het was leuk om een keer te proberen, maar ik vrees dat deze tandpasta zal verdwijnen in het kastje van mijn badkamer en daar zijn tijd zal moeten uitzitten.

Hieronder heb ik wat foto’s geplaatst van de resultaten. Er is vrijwel geen verschil te zien op de foto’s wat betreft de kleur van mijn tanden.

Nadat ik weer een aantal dagen met mijn oude, vertrouwde tandpasta van Prodent had gepoetst was ik direct weer tevreden over de werking van mijn blauwe vriend.

IMG_5432

prodent-white-now-gold-tandpasta-2822450-1

X – Dani

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s